A közösségi alapítványokért.

Értetlenségből szerelem

Elsőre érthetetlennek és megvalósíthatatlannak tartotta a KözösAlapon program két munkatársa a közösségi alapítványok koncepcióját. Azután beleszerettek. Többek között erről is beszélt Benedek Gabriella és Scsaurszki Tamás Vágó Mercédesszel a Campus Rádió Civil Zóna című műsorában.

Mindkettejükben erős hiányérzetet okozott, hogy a térségünkben jól működő modell Magyarországon ismeretlen, ezért úgy döntöttek, maguk próbálkoznak – ebből született meg a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány – derül ki a beszélgetésből.

A közösségteremtés az alapítvány kuratóriumában kezdődik – mondta Scsaurszki Tamás, míg Benedek Gabriella úgy vélte, hogy az adománygyűjtés nemcsak a pénzről szól: célja az is, hogy az emberek kilépjenek a magánszférájukból, és kezdjenek el gondolkodni.

A debreceni FM90 Campus Rádió Civil Zóna című műsorában sok minden elhangzott a közösségi alapítványok működéséről, a térségünkben elért sikerekről és a KözösAlapon program céljairól; az adást itt hallgathatja meg. Számunkra most a lényeg: a közösségük iránt elkötelezett, a pártpolitikától távol álló, vállalkozó szellemű intézményépítőket keresünk.

<< Vissza

KÖZÖSALAPON

Elérhetőségeink:
1053 Budapest, Szép utca 3.
kozosalapon@kozosalapon.hu
0670-398-4517
facebook.com/kozosalapon

A KözösALAPON program a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány programja. Alapítványunk részt vesz a MagNet Bank segítő bankkártya programjában. Bankszámlaszámunk: 16200106-11617026