A közösségi alapítványokért.

Elmondtuk a rádióban

Az elmúlt két és fél évben támogatta a KözösALAPON programot a Norvég Civil Támogatási Alap. Honnan hová jutottunk ennyi idő alatt? Most rádiós műfajokban adunk számot eredményeinkről.

A KözösALAPON programot 2014. októberétől támogatta a Norvég Civil Támogatási Alap; 2016 tavaszán a támogatási periódus végére értünk, és szükségét érezzük, hogy a támogatónkon túl a közösségi alapítványok iránt érdeklődő szélesebb nyilvánosságnak is számot adjunk arról, hová jutottunk, hol tartanak manapság a közösségi alapítványok Magyarországon.

Beszámolónk első részében Teret nyitunk című tavaszi konferenciánk előadói segítségével azt vázoltuk, milyen társadalmi közegben épül a közösségi alapítványok immár országos mozgalma; erről itt nézhet videókat.

Most munkatársaink rádiós szerepléseinek segítségével mutatkozunk be.

 

Mi a közösségi alapítvány? Mit csinál és hol tart a KözösALAPON-program? Miért bizalomerősítő és cselekvésre ösztönző intézmény a közösségi alapítvány? Milyen fontos társadalmi szerepvállalás vár a közösségi alapítványokra? Miként párosul a pénz a szaktudással a jól működő közösségi alapítványban? Miért nem gazsulálás az adománygyűjtés? Ezekről a kérdésekről beszélgetett a Civil Rádióban Péterfi Ferenc és Scsaurszki Tamás 14 percben; a beszélgetést itt hallgathatja meg.

Van rövidebb verzió is, amely 11 perces; ebben Kovács Edit beszélt a Klubrádióban, Bíró Bori műsorában. A fenti alapkérdések mellett szó esett a közösségi alapítványi mozgalom imponáló nemzetközi beágyazottságáról, a hazai jó példáról, a Ferencvárosi Közösségi Alapítványról, valamint arról, hogy miért fordul egyre többek érdeklődése a helyi ügyek és a helyi források iránt. A beszélgetést itt hallgathatja meg (2016.04.05-én 14.33-tól).

Hosszú, egy órás, részletekbe menő társalgást is meghallgathat témánkban; a Tilos Rádió Civilizáció című műsorában Kemény Vagyim és Nyári Juli beszélgetett Kovács Edittel és Scsaurszki Tamással. A beszélgetésben a korábbiakhoz képest pluszként szó esik arról, hogy a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány által szervezett Élő Adás nevű újszerű adománygyűjtő rendezvényben miként tükröződnek a közösségi alapítvány legfontosabb feladatai, milyen lehet a viszonya a közösségi alapítványnak és az önkormányzatnak (merthogy ugyanaz mindkettő missziója), és hogy van-e hazai magántőke, amely támogatja a közösségi alapítványok ügyét. Ezt a beszélgetést itt találja.

 

<< Vissza

KÖZÖSALAPON

Elérhetőségeink:
1053 Budapest, Szép utca 3.
kozosalapon@kozosalapon.hu
0670-398-4517
facebook.com/kozosalapon

A KözösALAPON program a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány programja. Alapítványunk részt vesz a MagNet Bank segítő bankkártya programjában. Bankszámlaszámunk: 16200106-11617026