A közösségi alapítványokért.

KIk vagyunk?

Nagyköveteink

Lőke András

Az Ittlakunk.hu weblapcsoport alapítója és főszerkesztője vagyok. Korábban a svájci Ringier-csoport vasárnapi magazinjának létrehozásánál bábáskodtam. 1988-tól több mint két évtizedig a HVG hetilapnál dolgoztam, külpolitikai cikkeket írtam, illetve a Trend és az Interjú rovatokat vezettem. 2001 óta a tényfeltáró újságírást támogató Göbölyös Soma Alapítvány kuratóriumának elnöke, 2006-tól a Transparency International Magyarország antikorrupciós szervezet kuratóriumi tagja, 2012-óta elnöke vagyok. Szabadidőmben kutyámmal kirándulok, jazzt és komolyzenét hallgatok.

A KözösALAPON nagykövete azért lettem, mert felkérést kaptam rá. De viccen kívül: nagyon örülök, ha a helyi közösségek tesznek a sorsuk javításáért, nő bennük a szolidaritás és a hasznos döntések meghozatalának képessége. És persze még jobban örülök, ha ehhez a magam szerény módján hozzá is tudok járulni.

Miszori István

Végzettségemet tekintve fizikus vagyok. Az elmúlt 20 évben a legtöbbet bankoknál dolgoztam mint értékpapír befektetési alapkezelő, nyugdíjpénztári vezető, üzletági vezető. Kíváncsiságtól vezérelve hosszabb időre elkalandoztam más területekre is: vezettem az A38-at, foglalkoztam nemzetközi megújuló energia projektekkel, megfordultam startup mobiltechnológiai cégnél is. Jelenleg egy úgynevezett alternatív befektetési alapkezelőt vezetek, és nemzetközi alternatív befektetésekkel foglalkozom. Mindig kerestem az új utakat, új megoldásokat, talán azért kaptam nemrég a szakmától az elmúlt 20 év legkreatívabb alapkezelője díjat. Érden élek a családommal, három lányom van.

Korábban is támogattam civil szervezeteket, közösségi ügyeket, de a KözösALAPON program (a közösségi alapítványokkal) különösen fontos számomra:

- mert hiszem, hogy egy élhető társadalmat csak erős független közösségekkel lehet megteremteni, 
- mert Magyarországon kevés a független közösség, és gyenge vagy függő gazdasági alapon állnak,
- mert legnagyobb hatást az országos program tudja elérni a "nem halat adni, hanem halászni tanítani" logikával, amennyiben teljesíti céljait.

Azért vállaltam a programban való tevékenységet, mert szívesen fordítom széleskörű tapasztalataimat a független közösségi tevékenységek gyarapítására.

Szabados Balázs

 

Szabados Balázs vagyok, 40 éves, tahitótfalui lakos. Feleségemmel és 2 fiúgyermekemmel élünk a Szentendrei szigeten, távol a város zajától, egy kicsi, átlátható, élhetőnek tűnő kisközösségben. Gyerek- és fiatalkoromban rendszeresen Szabad Európa rádiót hallgattam, HVG-t vagy IPM-et lapozgattam édesapám jóvoltából, valószínűleg ezért függő viszonyba kerültem a médiával. Az én korosztályomhoz viszont már az online média illik, ezért a kezdetekben az Origónál, majd a FigyelőNet-nél dolgoztam, jelenleg a 23 online kerületi lapot üzemeltető ittlakunk.hu-nál igyekszem azon, hogy a kerületekben lakók számára értelmes helyi tartalmat készítsünk, és ebből meg is éljünk néhányan.

Turi Attila

Mérnöki végzettségemtől korán eltávolodva az elmúlt bő 15 évet saját, IT-hez kapcsolódó vállalkozások építésével töltöttem. Vállalkozóként sokszor megéltem, hogy egy kis cég jó csapattal, el nem fojtott ötletekkel, kitartó és következetes munkával milyen meglepő eredményeket, változásokat érhet el.

A KözösALAPON nagyköveteként remélem, hogy ezekkel a tapasztalatokkal a civil területen is tudok segíteni. A sok különbség mellett hiszek abban, hogy jó csapattal, ötletekkel, na és a nem megúszható kitartó munkával közösségekben is elindíthatóak olyan változások, amikért érdemes csinálni.

3 kislány, cicák, kutyák mellett a szabadidőt firtató kérdésre nem térnék ki hosszan, de budapesti életünkön túl Zebegény és a Balaton még fontos számunkra, és ha tehetjük, sokat utazunk Európa-szerte.

 

<< Vissza

KÖZÖSALAPON

Elérhetőségeink:
1053 Budapest, Szép utca 3.
kozosalapon@kozosalapon.hu
0670-398-4517
facebook.com/kozosalapon

A KözösALAPON program a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány programja. Alapítványunk részt vesz a MagNet Bank segítő bankkártya programjában. Bankszámlaszámunk: 16200106-11617026