A közösségi alapítványokért.

Mit adunk?

Mit csinálunk?

A KözösALAPON a magyarországi közösségi alapítványok fejlődését hosszú távon támogató országos program, mely szakmai és pénzügyi támogatással segíti új hazai közösségi alapítványok megalakulását, majd a bejegyzett közösségi alapítványok munkáját. Rugalmas támogatást nyújtunk annak érdekében, hogy ismert, elfogadott és professzionálisan működő, a helyi ügyekért való felelős cselekvést lehetővé tevő intézmények épüljenek és működjenek.

Szándékaink szerint a KözösAlapon programban együtt dolgozunk a fejlődő közösségi alapítványokkal, segítjük adománygyűjtő és támogatásosztó stratégiáik és programjaik kidolgozását és áttekintését, hogy gazdasági erejükben, kommunikációjukban, hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerükben és a közösségre gyakorolt hatásukban tovább erősödjenek.

A pályázatunkon 2015 tavaszán kiválasztott csoportokkal és a Ferencvárosi Közösségi Alapítvánnyal 2018-ig tekintünk előre; az alábbi célokat szeretnénk elérni:

  • a közösségi alapítványi koncepció széleskörű megismertetése
  • 5-7 bejegyzett közösségi alapítvány működik Magyarországon, amelyek ellátják a közösségi alapítványok három alapfeladatát: helyben gyűjtenek- és osztanak adományokat, és fejlesztik a közösséget
  • 3-4 további közösség komolyan érdeklődik közösségi alapítvány indítása iránt
  • a KözösALAPON program érdemben támogatja a hazai közösségi alapítványokat
  • közösségi alapítványi mozgalomnak komoly pénzügyi és természetbeni támogatói vannak Magyarországon
  • a magyar közösségi alapítványi mozgalom aktív tagjai a nemzetközi együttműködésnek.

<< Vissza

KÖZÖSALAPON

Elérhetőségeink:
1053 Budapest, Szép utca 3.
kozosalapon@kozosalapon.hu
0670-398-4517
facebook.com/kozosalapon

A KözösALAPON program a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány programja. Alapítványunk részt vesz a MagNet Bank segítő bankkártya programjában. Bankszámlaszámunk: 16200106-11617026